Spel för en familjekväll

Att samla familjen vid ett bordsspel eller liknande är alltid en bra idé, särskilt då det finns få saker som skapar gemenskap och underhållning likt ett klassiskt sällskapsspel. Det finns dessutom ett enormt urval att välja mellan när det kommer till just spel för familjekvällen, vi kommer här att tipsa om ett antal olika, inom flera kategorier, som säkerligen kommer göra succé.

Klassiker

Det finns ett antal välkända titlar när det kommer till sällskapsspel och du känner säkerligen igen flera av dem från när du själv var yngre. Det fina med många av dessa spel är att de fungerar suveränt för de allra flesta åldrar och håller i flera år, de är så kallade klassiker.

Bland dessa hittar du:

  • Den försvunna diamanten – ett brädspel som utspelar sig i Afrika där du ska hitta en diamant genom att vända på luckor och undvika banditer.
  • Monopol – spelet bygger på fastighetsbranschen och samtidigt som du tar dig runt en spelplan ska du köpa, sälja och bygga tomter, hotell och hus.
  • Trivial Pursuit – tävla i kunskap! I detta sällskapsspel hittar du tusentals frågor inom olika kategorier och svarar du rätt får du en tårtbit. Det finns en familjeutgåva som har frågor för både barn och vuxna.

Kortspel

En klassisk kortlek kommer du långt på, det finns nämligen flera sätt att underhålla dig med en. Många populära spel kan spelas tack vare en kortlek, du kan till exempel ta ett parti Skitgubbe, Teen Patti, Vändåtta eller Chicago med dina vänner, eller satsa på en lite mer seriös spelform. Bland dessa räknas poker, baccarat och blackjack. Dessa kan du även kan hittas i digital version på online casinon. Vill du läsa mer om detta kan du besöka spelbolagsrecensioner.se.

Pussel

Att pussla är ett fantastiskt sätt att samlas runt en aktivitet och samarbeta tillsammans med familjen. Det är dessutom ett bra “spel” om någon i familjen är en dålig förlorare, då det är svårt att förlora i just pusslande. Det fina med just pussel är att de kommer med olika antal bitar, du kan välja enklare varianter som endast har 500 bitar eller mer avancerade versioner som har upp till 2 000 bitar. Det som kan vara en nackdel med ett pussel är att efter du lagt det, är det gjort. Det är inte lika kul att göra samma pussel igen om en vecka.

Som du märker finns det flera olika spel som du och din familj kan underhålla er med under en spelkväll – kom ihåg att ha roligt!