Spela spel med hela familjen eller på egen hand

Att spela spel ensam eller tillsammans har man hållit på med sedan urminnes tider. Det spelades spel på marken i en grupp av människor. Sedan har vissa av dessa spel utvecklas till brädspel, bordsspel eller kortspel för hela familjen eller bara på egen hand.

Bra exempel på några av dessa urgamla spel som har funnit i århundraden är schack och Kalaha som börjas spela i gruset och i en lite del av världen för att sedan utvecklas till att numera spelas på en dator online och spridas över hela jordklotet.

När man sitter för sig själv och vill fördriva tiden är det allt vanligare att man tar en dator eller en mobil enhet till hjälp att få tiden att gå eller för att rent av tjäna lite extra pengar till hushålls- eller reskassan. Är man lite mer av en proffsspelare i poker till exempel, lägger man upp en online poker strategy för att vara säker på att vinna en viss summa pengar.

Annars finns inget bättre är när familjen har samlats, kanske för att först äta en god middag för att sedan avluta dagen med något kul som alla kan vara med på. Då finns de klassiska bordsspelen som Monopol, Nya Finans, Jakten på den försvunna diamanter och det populära Trivial Pursuit som finns i alla typer av svårighetsgrader – från de enklare barn- till genifrågorna med flera.

Dessa spel har roat människor i årtionden!

Dessutom finns det spel som går att spela från att vara en person, två personer eller till en större grupp av personer, med tanke på alla olika typer av kortspel som man kan spela som till exempel patiens till poker, Black Jack och Bridge med mera. Dessa spel har sedan utvecklas för att kunna spelas på mobilen eller på datorn.

Något som också är allt vanligare för den aktiva familjen eller en grupp vänner är alla dessa TV- och datorspel som finns på marknaden. Då närmast bestämt tänker man nog först och främst på Play Station som finns i ett antal versioner eller X-Box som också har utvecklas till lite mer avancerad eller WII.

I dessa spel kan man vara mycket aktiv genom att koppla in olika tillbehör som Kinect för Play Station. Då man kan spela allt från tennis till att bowla med mera och man rör sig fysiskt på riktigt. Det finns andra tillbehör till dessa Tv-spel om man hellre exempelvis vill köra bil i olika typer av race eller bilspel. Är man sugen på att sjunga finns det utrustning som till exempel mikrofoner och sångspel med musik och texter att sjunga till.

Att spela för pengar blir allt vanligare dessutom. Det finns olika spel på nätet via kasino där det finns spelautomater och olika bordsspel som Baccarat, Texas Holdem med flera. Vill man hellre satsa pengar på sportresultat kan man göra det på olika odds- eller betsafter, vilket blivit mycket populärt.

Att spela spel är som sagt inte något nytt påfund utan det är bara på vilket sätt man spelar numera som förändrats.